Logga för Topolis
topolis AB

Marius Lukosius
VD
Ni är välkomna att kontakta mig så hjälper jag er att
förverkliga era idéer.

Hur skapades Topolis AB

Jag som driver företaget heter Marius Lukosius och är själv från Litauen men flyttade till Sverige 2005. Under hela denna tid har jag jobbat som snickare men har länge funderat på att starta eget företag med fokus på import.

Att timmerhus passar in i Svensk miljö och är väldigt populära märkte jag tidigt och jag har alltid velat äga ett eget timmerhus, så jag började leta bland de Litauiska företagen vem som skulle kunna bygga mitt drömhus.

Marknaden var stor men det var inte lätt att hitta en leverantör som kunde uppfylla alla mina krav för ett rimligt pris. Efter några års letande kom jag äntligen i kontakt med en leverantör som kunde uppfylla mina krav och mer därtill. Mitt timmerhus blev byggt och jag var mer än nöjd. Dock blev bara intresset för timmerhus större under denhär perioden så där föddes en företagsidé!

Min passion ligger inte endast i timmerhus så därför har jag här samlat några noggrant utvalda, Litauiska tillverkare och kan stolt erbjuda ett stort utbud av produkter som bland annat timmerhus  och stavlaft-byggnader, bastuar, badtunnor, metallprodukter, växthus och uthyrning av arbetskraft till hela Sverige för förmånliga priser!

Om snickare

Vår huvudsnickare heter Arvydas Jurkaitis och är en känd timmerman från Litauen. Han började sin kariär med att bygga timmerhus 1988 i djupa Sibirien vid Baikalsjön. Hans passion att timmra var så stark att han byggde hus efter hus först i Sibirien sedan i Litauen.

År 1998 blev han utbildad av en Norsk timmerman hur man gör en så kallad Norsk knut. Efter detta byggde Arvydas många timmer och stavlaft hus i Norge.

Totalt var mer en 100 hus byggda av samma person. Efter så många år I branschen har han samlat på sig mycket information, kunskap och kontakter som nu gör att han kan bygga hus av högsta kvalité.

topolis AB

Vårt kontor är vår demomodell
och finns i Kilafors två mil söder om Bollnäs.
Perfekt att svänga förbi och titta när ni ändå ska till fjällen.

Vi älskar det vi gör och det syns i det vi bygger